< Commercial

The Slowear Store New York Lafayette

Luogo/Location
Lafayette, New York

Superficie/Surface
200 mq

Data di completamento/completion date
2022

Photography
Lexie Moreland

Slowear inaugura il nuovo flagship store nel cuore pulsante di New York progettato da Carlo Donati Studio.
Il negozio, ospitato in uno storico landmark degli inizi del ‘900, introduce un concept completamente nuovo rispetto ai precedenti negozi in uno spazio di oltre 200 mq articolato su due livelli
e arricchito da ambiti e funzioni diverse.

Carlo Donati Studio ha progettato questo inedito spazio ponendo l’accento proprio sul made in Italy, cercando un dialogo con l’architettura attraverso forme e cromie del tutto nuove, dalle pareti verde Slowear alla moquette ginger.

Punto di fuga dello spazio architettonico è il grande lampadario monitor sospeso disegnato dallo studio con doppio schermo rivolto verso il negozio e su Lafayette street e realizzato in telaio di lamiera stirata ottonata e strip led.

La zona lounge, cuore dello store, è progettata come un’ambiente domestico con arredo televisione in essenza e lamiera microforata ottonata. La grande libreria con le mensole sagomate in plexiglass rubino dall’accento sixty sono inaspettatamente abbinate a cassettiere curve in legno cannettato incrociato.
Il caratteristico sapore homey della lounge ospita un divano a banana in velluto zafferano disegnato dallo Studio Donati e due poltrone fifties in velluto carta da zucchero.

Slowear Lafayette New York propone anche un’area dedicata interamente al beauty con prodotti specifici selezionati in un allestimento realizzato in steli gialli ed esagoni in vetro e laccato cipria su moquette ginger, con un ambito più privato riservato ai trattamenti.

Slowear inaugurates the new flagship store designed by Carlo Donati Studio in the beating heart of New York.
The store, housed in a historic landmark from the early 1900s, introduces a completely new concept compared to the previous stores in a space of over 200 square meters on two levels
and enriched by different areas and functions.

Carlo Donati Studio designed this inedited space with an emphasis on the Made in Italy, seeking a dialogue with the architecture by the use of completely new shapes and colors, such as the Slowear green walls and the ginger carpet.

The vanishing point of the architectural space is the large suspended monitor chandelier made of a brass-plated expanded metal frame and LED strip and designed by the Studio with a double screen facing both the store and Lafayette street.

The lounge area, the heart of the store, is designed as a home environment with wooden furniture and micro-perforated burnished brass. The large bookcase with curved shaped shelves in ruby plexiglass with a sixty taste are unexpectedly combined with round drawers in crossed ribbed wood.
The characteristic homey flavor of the lounge hosts a banana sofa in saffron velvet designed by Studio Donati and two fifties armchairs upholstered in light blue velvet.

Slowear Lafayette New York also offers an area entirely dedicated to beauty with specific products selected in a setting made of yellow stems with glass and powder lacquered hexagons on a ginger carpet and a more private area reserved for treatments.